Michiel de Ruijter

Michiel de Ruijter

mens erger je niet bordspelHet onbekende oud Hollandse Michiel de Ruijter spel van lang geleden? Een spel waarin u rond het schip de Zeven Provinciën de genummerde vakken doorloopt en te maken krijgt met belangrijke momenten in het leven van Michiel de Ruijter.  Het conflict met Maarten Tromp, en daarna de verzoening, komen in het spel aan bod. De kanonnen treft u als nummers in het spel aan, het touwslagerswiel waaraan Michiel draaide, het standbeeld van hem, de toren waarop hij staat, zijn paard en zijn koning, Willem III. Bordspelkado biedt u de mogelijkheid om dit ouderwetse spel in een nieuwe uitvoering te spelen en zo te beleven.

Het is zo een prachtig cadeau om aan iemand te geven die van de Nederlandse Geschiedenis houdt en daarop trots is…..

Wat is het?

Het is een spel dat in 2 ronden gespeeld wordt, en waarbij een scheepskas is, en een scheepsvoogd die de kas beheert, en door ontvangen en betalen van guldens gaat het erom wie aan het eind van het spel het hoogste bedrag in zijn bezit heeft.

Hoe speel je het?

Je speelt het spel in 2 ronden met 2 dobbelstenen. Na de eerste worp bepaalt de combinatie van de gegooide ogen, vanaf welk nummer je start. Op sommige momenten kan het zijn dat je de houding van Michiel de Ruijter moet aannemen als statig standbeeld of dat je de volle lading uit de kanonnen moet incasseren. Of je moet meer dan 1 poging doen om verzoening met Maarten Tromp te bewerkstelligen.
Meer weten over de exacte spelregels?

Wat krijgt u?

Een Michiel de Ruijter spel bestaat uit:

  • 1 spelbord van stevig karton met een prachtige Oud Hollandse tekening van oa de Zeven Provinciën . Het bord is geplastificeerd, dus het kan tegen een stootje.
  • Een doos waarop het spelbord voor het grootste deel staat afgebeeld.
  • Een set geld van 1000 guldens in coupures van 1, 5 en 10 gulden.
  • Een uitgebreid ‘Reglement’ als spelregels.

Wat kost het?

Een Michiel de Ruijter spel is verkrijgbaar voor  € 169.-

Wat moet u doen?

Een Michiel de Ruijterspel kan direct besteld worden. Het enige dat u moet doen is, het Reglement, oftewel de spelregels goed lezen; dan begint u vanzelf enthousiast te worden.
Volg het stappenplan als u precies wilt weten wat de gang van zaken is.