Stappenplan Cluedo

Stappenplan Cluedo

bordspel kado stappenplanU bent wellicht geïnteresseerd geraakt in een Cluedo spel op maat, maar u wilt weten hoe u moet beginnen. Geen nood. In dit stappenplan wordt stap voor stap uitgelegd hoe u samen met Bordspelkado tot een mooi product komt dat volledig op uw wensen is aangepast. Het resultaat is een prachtig gepersonaliseerd Cluedo bordspel.

1. Brainstormen en verzamelen

bordspel kado bedenkenBedenkt welke namen u wilt hebben op de Kamer-kaartjes, de Personen- kaartjes, de Wapen-kaartjes en welke tekst op de Aanwijzingen-kaartjes. Voor de kamers op het spelbord bedenkt u allen een eigen naam. De andere namen voor de kaartjes bedenkt en noteert u ook. En u verzamelt de foto’s die op de plaats van de kamers komen.

2. Creatief aan de slag

bordspel kado schaarVervolgens gebruikt u een Cluedo Excel sjabloon van de Download pagina om daar alles in te vullen. Er is daarin een spelbord afgebeeld met de kamers van het spelbord. U wijzigt in elk vak de tekst van de naam van de kamer. Ook kunt u nu uw eigen teksten invullen voor de betreffende kaartjes.

3. Mailen of uploaden

bordspel kado mailU stuurt de ver-zamelde foto’s en het Excel sjabloon-bestand naar ons op. Dit kan via Wetransfer naar bordspelkado@gmail.com of per e-mail.

4. Corrigeren

bordspel kado checkBordspelkado gaat nu voor u aan de slag. Als wij klaar zijn krijgt u een digitale proef-versie als ontwerp toegestuurd. Deze controleert u op fouten of andere verbeter-punten.  Voorgestelde verbeteringen worden uitgevoerd. Daarna wordt het spel gemaakt.

5. Betalen + verzenden

bordspel kado geldWanneer het spel gereed is wordt het spel  aan u verstuurd. Dit kan op uw huisadres zijn of een opgegeven adres of een Postnl locatie. Op het moment dat het spel aan u verstuurd wordt ontvangt u een factuur met de track en trace gegevens. Deze kunt u dan direct voldoen.

Stap 1: Brainstormen en verzamelen

Het is de bedoeling dat u eigen kamer foto’s en eigen kamernamen voor de 9 kamer-kaarten weet te verzinnen. Dat zal niet moeilijk zijn want u heeft vast uw eigen huis of een ander bijzonder huis in gedachten. U moet uitkomen op 9 kamers.

U heeft 6 wapen-kaarten. Deze kunt u zo overnemen, maar u kunt ook eigen wapens verzinnen. U levert eigen wapen foto’s mee. In betreffende kolom in de Excel-sheet (lees verderop) vult u de zelf bedachte namen in.

Dan heeft u de 6 verdachten-kaartjes. Hier kunt u ook eigen namen voor verzinnen, en u kunt ook nog extra namen toevoegen. U levert eigen verdachten foto’s mee. In de Excel-sheet vult u de namen in de betreffende kolom in.

En u mag de teksten op de 29 aanwijzingen kaartjes zelf verzinnen.
Deze noteert u genummerd in de Excel sheet of in een Word bestand.

Wilt u uw eigen spel een zelfbedachte titel geven, dan vult u die ook in onder: Eigen naam spel, ook weer in de Excel-sheet.

Stap 2: Creatief aan de slag

In stap 2 werkt u alles wat u bedacht heeft uit in de Excel sjabloon. Dat werd al aangegeven.

Oké, u heeft een keus gemaakt om creatief aan de slag te gaan.
Dan volgt hier het plan van aanpak:

 1. Download allereerst het Cluedo Sjabloon.
 2. Noteer de namen voor de kaarten:
  • voor de kamer-kaarten
  • voor de wapen-kaarten
  • voor de verdachten-kaarten
  • Pas de vakken in de Excel Sjabloon Sheet aan voor betreffende kaarten. Het spelbord ziet u in een vierkant afgebeeld met de kamers zoals in het echt. De kamer namen past u aan zoals u die hebben wilt. Dus dat kan niet missen.
  • Verzamel de foto’s die u in de kamers geplaatst wilt hebben.
  • U noteert de titel in het betreffende vak.
   De titel kan ook op de gepersonaliseerde doos komen indien u daarvoor gekozen heeft.

Gelukt? Gefeliciteerd! Een van de belangrijkste en meest uitdagende taken zit er nu op.

Stap 3: Mailen of Wetransfer

Dan is het nu tijd om alles op te sturen. Foto’s kunnen digitaal en dan per mail of via Wetransfer worden verstuurd. Dit kan naar het e-mail adres: bordspelkado@gmail.com

Hier staat de uitleg om met Wetransfer te sturen – is makkelijk.
Klik de link aan: opsturen bestanden met Wetransfer

De volgende zaken stuurt u op:

 1. Foto’s digitaal
  Kamer foto’s, minimaal 1000 x 700 pixels of groter
 2. Het ingevulde Excel sjabloon-bestand
  • de genoemde namen invullen
 3. Uw adresgegevens
 4. Uw 06-nummmer
 5. Wanneer u het spel in uw bezit wilt hebben; dit ivm de planning

Stap 4: Corrigeren

Bordspelkado gaat nu voor u aan de slag om de teksten en foto’s van het door u ingevulde Excel sjabloon te plaatsen in het te maken spelbord. Ook worden de namen voor de kaartjes op de betreffende kaartjes overgenomen.
Indien u heeft gekozen voor de gepersonaliseerde doos, dan komt op de zijkanten van de doos ook de titel te staan.

Van Bordspelkado krijgt u een digitale proef-versie toegestuurd van het spelbord en van de doos indien van toepassing. Deze controleert u op fouten of andere verbeter-punten. Voorgestelde verbeteringen worden uitgevoerd en dan wordt het spel gemaakt.

Stap 5: Betalen en verzenden

Op het moment dat het spel gereed is, worden de track en trace gegevens van Postnl met de factuur naar u gestuurd. De factuur kunt u dan direct voldoen. De verzendkosten bedragen € 9,25 en voor België € 17.- Daarna wordt het spel daadwerkelijk bij Postnl afgeleverd.
De volgende dag wordt het bordspel door Postnl bij u aangeboden. Het is ook mogelijk om het spel naar een Postnl locatie te laten verzenden.