Tips en Trucs

Tips en Trucs

tips en trucs bordspel kado cadeauHet bedenken van vragen en opdrachten is geen makkelijke klus, maar wel erg leuk om te doen. Laat uw hersenen kraken en verzin originele vragen en opdrachten.
Onderstaande Tips en Trucs kunnen u wellicht op weg helpen. In de bijgaande voorbeelden is een fictief paar opgevoerd: Sjonnie en Anita.

Ganzenbord opdrachten

bordspel cadeau kado opdracht spelbordHet belangrijkste op een ganzenbord zijn natuurlijk de ganzenbord opdrachten. U kent ze vast wel: “Wacht tot iemand voorbij komt om verder te mogen”, “2 beurten overslaan”, enzovoorts. Dit soort opdrachten leent zich uitstekend om een paar leuke anekdotes in te verwerken. Weet u een sterk verhaal over de persoon of personen in kwestie? Heeft hij of zij bepaalde dingen gedaan die eigenlijk niet door de beugel kunnen? Benoem ze en koppel er op het bord een positieve of negatieve beloning aan.
lees meer

Algemene vragen en opdrachten

bordspel kado cadeau vragen en opdrachtenStel dat u kiest voor een ganzenbord variant met kaartjes. In het geval van bedrijvenganzenbord of ganzenbord voor een jarige of jubilaris krijgt u een set van 25 kaartjes en in het geval van bruidsparenganzenbord zelf 75 kaartjes. Als u nu met de hoeveelheid anekdotes bijvoorbeeld maar aan de helft van dit aantal komt, dan vult bordspelkado.nl de rest aan met algemene vragen en opdrachten.
lees meer

Vragen voor kaartjes

bordspel kado vragen cadeauAnekdotes kunnen ook verwerkt worden tot persoonlijke vragen. Ze zijn uitermate geschikt om ‘pijnlijke’ momenten nog eens fijntjes uit de doeken te doen of om iemand te wijzen op een karaktertrek waar hij zelf misschien niet eens weet van heeft. Ze zijn ook handig om een hobby of verzameling te benoemen. Benoem van een filmliefhebber zijn favoriete films of van een postzegelverzamelaar het aantal postzegels dat hij bezit. Vragen komen op kaartjes te staan of rechtstreeks op het bord als er voor een variant zonder kaartjes is gekozen.
lees meer

Opdrachten voor kaartjes

bordspelkado opdrachten bordspel cadeauIn tegenstelling tot ganzenbord opdrachten zijn deze opdrachten ludieker van aard. Je zult er als speler iets voor moeten doen. Er kan bijvoorbeeld worden gevraagd om een anekdote na te spelen of om iets uit te beelden wat de anderen dan moeten raden. Ook het gebruik van voorwerpen in de omgeving leidt vaak tot leuke situaties. Opdrachten komen op kaartjes te staan of rechtstreeks op het bord als er voor een variant zonder opdrachten is gekozen.
lees meerĀ 

Steekwoorden

steekwoorden bordspel cadeau kadoU bent aan het brainstormen met vrienden en familie over leuke anekdotes, maar u komt vast te zitten. Niemand weet zo gauw meer iets te bedenken. Geen paniek. Met dit lijstje van steekwoorden bent u binnen no-time weer op gang:
lees meer