Vragen voor kaartjes

Vragen voor kaartjes

bordspel kado vragen cadeauAnekdotes kunnen ook verwerkt worden tot persoonlijke vragen. Ze zijn uitermate geschikt om ‘pijnlijke’ momenten nog eens fijntjes uit de doeken te doen of om iemand te wijzen op een karaktertrek waar hij zelf misschien niet eens weet van heeft. Ze zijn ook handig om een hobby of verzameling te benoemen. Benoem van een filmliefhebber zijn favoriete films of van een postzegelverzamelaar het aantal postzegels dat hij bezit. Vragen komen op kaartjes te staan of rechtstreeks op het bord als er voor een variant zonder kaartjes is gekozen.

Hieronder staan een aantal soorten vragen. Bij iedere vraag is een voorbeeld toegevoegd van hoe een anekdote tot een vraag verwerkt kan worden.

  • open vragen: “Hoe heet ook al weer die blonde jongen op vakantie waar Anita mee gezoend heeft?”
  • vertellen: “Vertel in geuren en kleuren de anekdote met de pan, de fiets en de bus”
  • multiple choice: (voor iemand die totaal geen verstand van auto’s heeft) “Wat kun je beter NIET doen als je een lekke band hebt?” a. de wegenwacht bellen b. je vader bellen c. hem zelf proberen te verwisselen
  • schatten: “Schat hoeveel vriendinnetjes Sjonnie heeft gehad voor hij Anita leerde kennen. Wie er het dichtste bij zit, mag nog een keer gooien.”
  • opnoemen: “Noem om beurten een vakantiebestemming waar Sjonnie en Anita zijn geweest. Begin bij jezelf gevolgd door je linker buurman, enzovoort. Wie als laatste overblijft moet een beurt overslaan.”
  • anders: bedenk zelf een vraag die niet binnen een van bovenstaande categorie├źn valt.