Monopoly

Monopoly voor een jarige of jubilaris

monopoly spel jarige jubilarisMonopoly en dan in de klassieke vorm is een cadeau waar u een enthousiaste of zelfs fanatieke speler mee zult verrassen. Is het niet bijzonder om een spel te krijgen waarin de jarige, straten ziet staan die voor hem bekende plaatsen zijn waar hij gewoond of gewerkt heeft?

Wat is het?

Het is gebaseerd op het klassieke Monopoly spel; met straatnamen die bekend voorkomen, en met bedragen in euro’s of guldens. En dat met het echte klassieke geld, met grote bedragen. Ging het bekende Monopoly tot coupures van 50.000, Bordspelkado maakt grotere coupures. Van 100.000 en 500.000 tot zelfs 1.000.000 euro of gulden.
Dat betekent dat de bedragen op het spelbord net zo groot zijn als die van het klassieke spel, of met door u zelf bepaalde bedragen die dus nog hoger kunnen zijn, meer in overeenstemming met de werkelijkheid van nu.

Hoe speel je het?

Net zoals het klassieke Monopoly spel.
Iedere speler krijgt een vast bedrag in de vorm van een aantal bankbiljetten. Er is 1 speler die de bank beheert, en dan gaat u van start en krijgt u de mogelijkheid om het eigendom van een straat in bezit te krijgen door het betreffende eigendomsbewijs van de bank te kopen.
Zo komt u in bezit van onroerend goed, en door het kopen van huizen of zelfs hotels liggen er nog meer inkomsten in het verschiet.

Tijdens het spelen kan het zijn dat u een kans- of algemeen fonds kaart moet pakken. Dat kan u geld kosten, maar ook geld opleveren.

Wat krijgt u?

Een gepersonaliseerd Monopoly spel bestaat uit:

  • Een bordspel waarop 28 straten en stations staan met de naam door u zelf gegeven
  • 28 eigendoms kaarten ook met die namen in overeenkomstige kleuren
  • 16 Kans en 16 Algemeen fonds kaarten waarvan u zelf de tekst mag bepalen
  • 12 hotels en 32 huizen
  • 2 dobbelstenen
  • spelregels in de klassieke uitgave
  • een al of niet gepersonaliseerde doos met daarop de naam van de ontvanger
  • een set monopoly geld met de klassieke waarden
  • bedragen in het spel en op de kaartjes in guldens of euro ’s
  • een set pionnen.

Wat kost het?

Er is een spel vanaf 197.- euro, in een vierkante doos.
Dan is er het spel in een vierkante doos, met ook een eigen gepersonaliseerde deksel met daarop toegevoegde balken met een eigen titel.
En er is een spel waarin u in de vakjes eigen foto’s kunt laten plaatsen

Wat moet u doen?

U gaat zelf de straatnamen verzamelen en de teksten schrijven voor de kans- en algemeen fonds kaarten. Deze kunt u invullen in een Excelsheet die u kunt downloaden op de pagina downloads.
In het stappenplan kunt u dit nog een keer lezen.